Diverse workshops

 

15 September geven we een workshop Macrofotografie als Kunst te Photoinspirationday

 

Cursus Macrofotografie als kunst

Edwin Brosens en Leoreta Vezaj

Arboretum Kalmthout

 

woensdag 11 september 2019 van 19 uur tot 21 uur

woensdag 18 september 2019 van 19 uur tot 21 uur

Dezelfde cursus gaat door op  9 en 16 oktober 2019. Inlichtingen en inschrijvingen bij Edwin Brosens

Prijs p.p € 75,00 incl inkomen tuin, koffie / thee en frisdrank

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  M. +31(0)6-14127643

Wat is er nodig om de wereld van Macrofotografie als kunst te leren kennen? Ontdek het in deze cursus!


    

©Edwin Brosens & Leoreta Vezaj

Edwin Brosens en Leoreta Vezaj, twee ervaren professionele fotografen, leren je tijdens deze cursus om de wereld van “Macrofotografie als kunst” te ontdekken. In het eerste gedeelte (theorie) krijg je uitleg over Macrofotografie als kunst. Aan de hand van gepresenteerde foto's wordt dieper uitleg gegeven over compositie, je camera instellingen en welke andere criteria belangrijk zijn om creatieve foto's te maken. Van belang hierbij is dat je je eigen camera bij hebt zodanig dat je je eigen camera voldoende leert kennen. Je krijgt documentatie op papier zodat je goed voorbereid bent op de praktijkgedeelte.

Hoe Macrofotografie tot kunstfotografie creeëren kom je te weten in het praktijkgedeelte op de tweede dag. In de arboretumtuin gaan we op zoek naar geschikte onderwerpen voor deze vorm van fotografie. De juiste belichting, en scherpstelling zijn bepalend voor creatieve foto's. Verschillende technieken komen hierbij aan bod. Breng je digitiale spiegelreflexcamera of systeemcamera mee.

Omdat we het maximum deelnemers beperken tot 14 heeft elke fotograaf max. 7 deelnemers zodat persoonlijke begeleiding en aandacht mogelijk is.

Na de cursus worden twee foto's gekozen en door beide fotografen beoordeeld en besproken. 

Voor deze cursus schrijf je rechtstreeks in bij de fotograaf : EDWIN BROSENS www.eb-fotocursussen.nl Je ontvangt bevestiging en betalingsmodaliteiten van hem. In Arboretum Kalmthout kan je voor deze cursus niet inschrijven. Er is geen korting voor jaarkaarthouders gezien de cursus niet door Arboretum wordt georganiseerd. 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  M. +31(0)6-14127643

 

Workshop fotografie

door Edwin Brosens & Leoreta Vezaj
 
 
Duur: vier uur waarvan twee uur theorie en twee uur praktijk

Zondag  15 September   10:00 – 14:00

 

 

Betere foto's maken met praktische tips over fotografie, compositie en gebruik camera. Om goede en andere foto's te krijgen moet je kennis krijgen in de basis technieken van de fotografie. Alles draait om de unieke compositie.

 

Beroepsfotografen Edwin Brosens en zijn vriendin Leoreta Vezaj gaan je tijdens deze fotoworkshop anders leren kijken, waardoor je een eigen stijl gaat ontwikkelen.

 

In het eerste deel (theorie) word uitleg geven over: camera instellingen, gebruik camera en compositie. Waarna we in het tweede gedeelte dit op een creatieve manier in praktijk gaan brengen.

 

Praktisch:

Voor deze workshop moet je in bezit zijn van een spiegel reflexcamera of systeemcamera

Duur: vier uur waarvan twee uur theorie en twee uur praktijk

Prijs p.p € 75,-- incl. Koffie / thee inkomen tuin

Max. 15 personen 

 

Informatie en aanmeldingen:

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Mob. +31(0)6-14127643

 

Workshop Insecten fotografie

Locatie: De Moeren Zundert

4 Augustus  6:00 -  9:00

Prijs p.p € 50,-- incl koffie / thee / frisdrank

Max. 8 personen

 

 

Fotograferen van vlinders en andere insecten is boeiend om te leren en te doen. Je voelt er de natuur van dichtbij en leert er kijken, zien en vooral geduld oefenen achter de lens van je camera. Je zal versteld staan door de details en kleuren die insecten bezitten. Met gebruik van de macrolens, gaan we deze insecten fotograferen. Waar vind je insecten en hoe kun je ze ongestoord fotograferen, velen hebben ervaring dat insecten snel wegvliegen, maar met de juiste aanpak gaat dit lukken. We gaan ons verdiepen in de compositie, een belangrijk onderdeel in de fotografie. De compositie bepaald voor groot gedeelte het resultaat van de foto. De achtergrond bepaald ook of het insect mooi op foto word weergegeven. Tevens is juiste belichting van belang, we gaan ons ook hierin verdiepen. Met praktische tips worden deze toegelicht.
Je moet voor deze workshop in bezit zijn van een digitale spiegelreflexcamera of systeemcamera met macrolens

De volgende onderwerpen worden behandeld:

  • ·         Macrolens
  •  Sluitertijd
  •  Scherpte
  • ·         Tips voor compositie

Informatie en aanmeldingen:

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Mob. +31(0)6-14127643

 

Workshop Seascape Fotografie

Blankenberge Zeedijk 261
8370 Blankenberge

28 Juli  6:00 - 9:00

 8 September 6:00 - 9:00

Prijs € 70,-- incl. koffie / thee en frisdrank

Hoe maak je een mooie kustfoto, en hoe creëer je diepte in je vlakke foto.
Waarop stel je scherp en welk diafragma gebruik je.
Zo ook compositie, deze bepaald voor een groot gedeelte het resultaat van de foto. Welke keuze maken we en waarom, zodat je een mooie foto krijgt. Om de juiste belichting in de foto te krijgen gaan we ons ook verdiepen in de verschillende lichtmetingen, om zo de juiste belichting te krijgen. Waardoor de foto mooie kleuren en helderheid krijgt.
Wat heb je nodig: een statief en filters (grijs en grijsverloop). en evt. polarisatiefilter.

Voor deze workshop is wel enige voorkennis in fotografie vereist, de basiskennis over diafragma en sluitertijd.Voor aanmelding en informatie:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of bel M. 06-14127643
 
 

Themabijeenkomsten: Fotograferen in de Heemtuin.

 

Themabijeenkomsten: Fotograferen in de Heemtuin.
Voor bezitters van een digitale camera, die meer uit hun dure investering willen halen. Vaak wordt een dure spiegelreflexcamera of systeemcamera aangeschaft maar worden de creatieve mogelijkheden van dergelijke camera’s niet benut. Je blijft jarenlang op de automatische stand fotograferen. Dat levert over het algemeen mooie plaatjes op, maar er is meer mogelijk, veel meer.

Beroepsfotografen Edwin Brosens en Leoreta Vezaj nemen je bij de hand om flinke stappen te zetten in het creatief gebruik van je camera.
Tijdens de eerste bijeenkomst wordt je getoond hoe je, door zelf je scherpte, sluitertijd, diafragma of ISO-waarde in te stellen, zelf kunt bepalen hoe je je onderwerp uitlicht. Wil je het strak en scherp of mag er ook bewegingsonscherpte zijn? En moet alles scherp of juist alleen dat ene deel van je onderwerp? En hoe maak je een mooie sfeeropname tegen de zon in?

Naast de technische instellingen leer je ook hoe aandacht te besteden aan compositie. Je leert om goed naar je onderwerp en wat erom heen is, te kijken. Waar plaats je je onderwerp om een zo krachtig mogelijk beeld te krijgen. En hoe maak je gebruik van lijnen, ritme en licht en schaduw in je beeld.

Tijdens de tweede bijeenkomst ga je zelf aan de slag in de Heemtuin om het geleerde toe te passen en zelf te experimenteren met sluitertijd, diafragma, ISO-waarde en scherpstellen. Door de compositieregels toe te passen oefen je in het maken van aantrekkelijke landschapsplaatjes en dichtbij-opnamen.

Data van de bijeenkomsten :

Vrijdag 16 aug. 20:00-22:00, theoretische uitleg.
Zaterdag 17 aug. 10:00-12:00, zelf aan de slag in de Heemtuin.
Maandag 19 aug. 20:00-22:00, nabespreken resultaten.

Vrijdag 20 sep. 20:00-22:00, theoretische uitleg.
Zaterdag 21 sep. 10:00-12:00, zelf aan de slag in de Heemtuin.
Maandag 23 sep. 20:00-22:00, nabespreken resultaten.


Voor aanmelding of meer informatie kun je mailen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..