Diverse workshops

Themabijeenkomsten: Fotograferen in de Heemtuin
  • Data van de bijeenkomsten :
    19 Juni 20:00 - 22:00 theorie
  • 21 Juni 9:00 - 11:00 praktijk
  • 22 Juni 20:00 - 22:00

Nu de maatregelen als gevolg van de Coronacrisis versoepeld worden, wil bestuur van Stichting Vrienden van de Heemtuin Rucphen weer een sessie fotografie bijeenkomsten verzorgen, in juni 2020. Uiteraard met in achtneming van de regels, zoals afstand houden en ontsmetten.
We kunnen daarom maar een beperkt aantal deelnemers ontvangen.
De themabijeenkomsten zijn gericht op de bezitters van een digitale camera, die meer uit hun dure investering willen halen.
Vaak wordt zo’n kostbare spiegelreflexcamera of systeemcamera aangeschaft maar worden de creatieve mogelijkheden van dergelijke camera’s niet benut. Men blijft jarenlang op de automatische stand fotograferen. Dat levert over het algemeen mooie plaatjes op, maar er is meer mogelijk, veel meer.

Beroepsfotograaf Edwin Brosens neemt  je bij de hand om flinke stappen te zetten in het creatief gebruik van je camera.
Tijdens de eerste bijeenkomst word je getoond hoe je, door zelf je scherpte, sluitertijd, diafragma of ISO-waarde in te stellen, zelf kunt bepalen hoe je je onderwerp uitlicht. Moet alles scherp of juist alleen dat ene bloemetje?  En hoe maak je een mooie sfeeropname  tegen de zon in?

Naast de technische instellingen leer je ook hoe aandacht te besteden aan compositie.
Je leert om goed naar je onderwerp en wat erom heen is, te kijken. Waar plaats je je onderwerp om een zo krachtig mogelijk beeld te krijgen. En hoe maak je gebruik van lijnen, ritme en licht en schaduw in je beeld.
Data van de bijeenkomsten :

Vrijdag 19 juni 20.00 uur -22.00 uur Theorie, en inoefenen in ut Gebouwke van de Heemtuin.
Zondag 21 juni 09.00 uur – 11.00 uur Praktijkochtend in de Heemtuin. Zelf aan de slag met je eigen camera, onder begeleiding.
Maandag 22 juni 20.00 uur -22.00 uur Terugkomavond om resultaten te bespreken.
 
Voor aanmelding of meer informatie kun je mailen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

Macrofotografie als kunst

 

Kamera Express Breda

 

Nieuwe datum volgt nog

Prijs p.p € 25,--  max. 10 pers.

 

Edwin Brosens & Leoreta Vezaj zijn twee  professionele fotografen, zij nemen u mee in de wereld van macrofotografie. Ze laten zien hoe boeiend deze wereld van fotografie is en wat de mogelijkheden hierin zijn. Aan de hand van bloemen in studio gaan ze in deze workshop op praktische wijze deze methode van fotografie toelichten en kunt u zich ook hierin actief aan deelnemen.

 

Wat heb je nodig:

Neem mee uw spiegelreflexcamer of systeemcamera met macrolens.

Ben  je niet in bezit van een  macrolens dan word deze door Kamera—express ter beschikking gesteld net zoals verlichting

 

Locatie:

Kamera Express Breda

Marktsingel 1

4811 NV Breda

 

Aanmelding en/of informatie:

Edwin Brosens 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

M. 06-14127643

 

 

Workshop Insecten fotografie

Locatie: De Moeren Zundert

27 juni 2020 7:00 -  10:00

Prijs p.p € 50,-- incl koffie / thee / frisdrank

Max. 6 personen 

 

Fotograferen van vlinders en andere insecten is boeiend om te leren en te doen. Je voelt er de natuur van dichtbij en leert er kijken, zien en vooral geduld oefenen achter de lens van je camera. Je zal versteld staan door de details en kleuren die insecten bezitten. Met gebruik van de macrolens, gaan we deze insecten fotograferen. Waar vind je insecten en hoe kun je ze ongestoord fotograferen, velen hebben ervaring dat insecten snel wegvliegen, maar met de juiste aanpak gaat dit lukken. We gaan ons verdiepen in de compositie, een belangrijk onderdeel in de fotografie. De compositie bepaald voor groot gedeelte het resultaat van de foto. De achtergrond bepaald ook of het insect mooi op foto word weergegeven. Tevens is juiste belichting van belang, we gaan ons ook hierin verdiepen. Met praktische tips worden deze toegelicht.
Je moet voor deze workshop in bezit zijn van een digitale spiegelreflexcamera of systeemcamera met macrolens

De volgende onderwerpen worden behandeld:

  • · Macrolens
  •  Sluitertijd
  •  Scherpte
  • ·Tips voor compositie

Informatie en aanmeldingen:

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Mob. +31(0)6-14127643

 

 

 

Workshop fotografie

door Edwin Brosens & Leoreta Vezaj
 
 

Duur: twee uur

Nieuwe datum volgt nog    

 

 

Betere foto's maken met praktische tips over fotografie, compositie en gebruik camera. Om goede en andere foto's te krijgen moet je kennis krijgen in de basis technieken van de fotografie. Alles draait om de unieke compositie. Dit alles gaan we op een creatieve manier in praktijk brengen.

Beroepsfotografen Edwin Brosens en Leoreta Vezaj gaan je tijdens deze fotoworkshop anders leren kijken, waardoor je een eigen stijl gaat ontwikkelen.

Praktisch:

Voor deze workshop moet je in bezit zijn van een spiegel reflexcamera of systeemcamera

Duur: twee uur praktijk

Prijs p.p € 30,-- excl. inkomen tuin

Max. 10 personen 

Informatie en aanmeldingen:

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Mob. +31(0)6-14127643