Diverse workshops

Macrofotografie als kunst

 

Kamera Express Breda

 

Nieuwe datum volgt nog 20:00 – 22:00

Prijs p.p € 25,--  max. 10 pers.

 

Edwin Brosens & Leoreta Vezaj zijn twee  professionele fotografen, zij nemen u mee in de wereld van macrofotografie. Ze laten zien hoe boeiend deze wereld van fotografie is en wat de mogelijkheden hierin zijn. Aan de hand van bloemen in studio gaan ze in deze workshop op praktische wijze deze methode van fotografie toelichten en kunt u zich ook hierin actief aan deelnemen.

 

Wat heb je nodig:

Neem mee uw spiegelreflexcamer of systeemcamera met macrolens.

Ben  je niet in bezit van een  macrolens dan word deze door Kamera—express ter beschikking gesteld net zoals verlichting

 

Locatie:

Kamera Express Breda

Marktsingel 1

4811 NV Breda

 

Aanmelding en/of informatie:

Edwin Brosens 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

M. 06-14127643

Workshop fotografie

door Edwin Brosens & Leoreta Vezaj
 
 

Duur: twee uur

Nieuwe datum volgt nog     2020 10:00 – 12:00

 

 

Betere foto's maken met praktische tips over fotografie, compositie en gebruik camera. Om goede en andere foto's te krijgen moet je kennis krijgen in de basis technieken van de fotografie. Alles draait om de unieke compositie. Dit alles gaan we op een creatieve manier in praktijk brengen.

Beroepsfotografen Edwin Brosens en Leoreta Vezaj gaan je tijdens deze fotoworkshop anders leren kijken, waardoor je een eigen stijl gaat ontwikkelen.

Praktisch:

Voor deze workshop moet je in bezit zijn van een spiegel reflexcamera of systeemcamera

Duur: twee uur praktijk

Prijs p.p € 30,-- excl. inkomen tuin

Max. 10 personen 

Informatie en aanmeldingen:

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Mob. +31(0)6-14127643

Themabijeenkomsten: Fotograferen in de Heemtuin in april 2020.

Evenals vorig jaar wil het Bestuur van Stichting Vrienden van de Heemtuin Rucphen weer een sessie themabijeenkomsten verzorgen, in maart 2020. Deze themabijeenkomsten zijn gericht op de bezitters van een digitale camera, die meer uit hun dure investering willen halen. Vaak wordt zo’n dure spiegelreflexcamera of systeemcamera aangeschaft maar worden de creatieve mogelijkheden van dergelijke camera’s niet benut. Men blijft jarenlang op de automatische stand fotograferen. Dat levert over het algemeen mooie plaatjes op, maar er is meer mogelijk, veel meer.

Beroepsfotografen Edwin Brosens en Leoreta Vezaj nemen je bij de hand om flinke stappen te zetten in het creatief gebruik van je camera. Tijdens de eerste bijeenkomst wordt getoond hoe je, door zelf je scherpte, sluitertijd, diafragma of ISO-waarde in te stellen, zelf kunt bepalen hoe je je onderwerp uitlicht. Wil je het strak en scherp of mag er ook bewegingsonscherpte zijn? En moet alles scherp of juist alleen dat ene deel van je onderwerp? En hoe maak je een mooie sfeeropname tegen de zon in? Naast de technische instellingen leer je ook hoe aandacht te besteden aan compositie. Je leert om goed naar je onderwerp en wat erom heen is, te kijken. Waar plaats je je onderwerp om een zo krachtig mogelijk beeld te krijgen. En hoe maak je gebruik van lijnen, ritme en licht en schaduw in je beeld.

In de tweede sessie ga je zelf aan de slag in de Heemtuin om het geleerde toe te passen en zelf te experimenteren met sluitertijd, diafragma, ISO-waarde en scherpstellen.
Door de compositieregels toe te passen oefen je in het maken van aantrekkelijke landschapsplaatjes en dichtbij-opnamen.

Tijdens de derde bijeenkomst worden de resultaten bekeken en opbouwend kritisch besproken.

Data van de bijeenkomsten :
Donderdag  16 april 20.00 uur -22.00 uur Theorie, en inoefenen in ut Gebouwke van de Heemtuin.
Zaterdag    18 april 09.00 uur – 11.00 uur Praktijkochtend in de Heemtuin.
Maandag    20 april 20.00 uur -22.00 uur Terugkomavond om de resultaten te bespreken.

Voor aanmelding of meer informatie kun je mailen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Workshop Tulpenfotografie

19 April 9:00 – 12:00

Locatie Stellendam

Max. 5 personen

Prijs p.p € 50,--

 

Tijdens deze workshop gaan we de tulpenvelden in omgeving van Stellendam fotograferen. We gaan ons verdiepen in kleuren en hoe deze mooi op de foto te krijgen, zodat de tulpen mooi worden weergegeven. Er zijn verschillende kleuren in de tulpen zodat u ook duidelijk de verschillen kunt gaan zien. Wanneer je diverse methode van kleurinstellingen met de camera gebruikt. Het creatief omgaan met de camera en composities zorgen ervoor dat je fotos naar een hoger niveau gaan. Door mazimaal vijf personen is er veel persoonlijke aandacht mogelijk.

  • Onderwerpen:
  • Compositie
  • Belichting
  • Gebruik A/M-stand
  • Creativiteit 

De natuurfotoworkshop is heel toegankelijk en kan gevolgd worden door zowel de beginnende fotograaf als de gevorderde fotograaf, echter basiskennis fotografie is wel vereist.

 

Wat heb je nodig:

Neem mee uw spiegelreflexcamera of systeemcamera met standaard zoomlens.

Handig: externe flitser

 

 

Informatie en aanmeldingen:

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Mob. +31(0)6-14127643